Het Jazz Station en zijn team

Een heleboel mensen hebben elkaar de voorbije 10 jaar afgelost om het hart van het Jazz Station te vormen. Het enige wat nooit veranderd is : drie hoofdwerknemers, die de hulp van een klein team vrijwilligers krijgen.

1. Kostia Pace – directeur

Na te hebben gestudeerd en gewerkt in de filmwereld in Frankrijk, heb ik beslist om naar Brussel te verhuizen in 2012. Toevallig zocht het Jazz Station destijds een werknemer. Drie jaar later heb ik de eer gehad om directeur van de club te worden. Deze plek is in mijn ogen een juweel, mijn tweede huis : het gebouw is prachtig, onze programmering is voorbeeldig en het publiek is altijd hartelijk ! En met dit dynamische en enthousiaste team dat mij in dit mooie avontuur volgt, wat kan ik nog meer verlangen ?

2. Yannick

Ik ben een echt historisch figuur van het Jazz Station (ik werk hier sinds de opening). Ik ben één van de programmeurs en de technische directeur (geluid, ICT-beheer, verantwoordelijke zaal en musici, beheer van het scènemateriaal, grafische creaties, enz.). Ook dankzij mijn brede jazzkennis doet men graag beroep op mij als artistiek raadgever in de professionele wereld. Ik maak deel uit van het Jazz Station sinds de oprichting en ik ben heel erg betrokken bij dit project, dat me boeit en mij elke dag blij maakt !

3. Charlotte

In het Jazz Station vervul ik allerlei taken : administratieve taken, communicatie, technische organisatie van onze ruimtes, enz. Tijdens mijn studies in Romaanse filologie heeft mijn passie voor muziek mij aangezet een hoorcollege in musicologie te volgen. Daarna heb ik mijn kennis in muziek kunnen uitbreiden door jazz als scriptieonderwerp te kiezen. Ik ontvang jullie in het Jazz Station zoals bij u thuis, in een natuurlijke warme sfeer.

4. Marie

Dankzij een bachelor in geluidstechniek en een master in cultureel management kon ik in 2020 een stage lopen bij het Jazz Station. Ik werd meteen omringd door het vriendelijke team dat me hielp de verschillende taken te ontdekken om veelzijdig te zijn. Het is met plezier dat ik in september 2021 opnieuw het team vervoeg. Beheer van programmeerverzoeken, webcommunicatie en sociale netwerken, geluid, ... Hier is geen ruimte voor routine en eentonigheid en dat is perfect voor mij !

Maar ook :

 • Irene, Charlotte, Anne-Laure, Céline, Véro, die onze bar de afgelopen jaren hebben opgevrolijkt.
 • Daniel, die onze folders elke maand uitdeelt.
 • En natuurlijk alle leden van de Raad van Bestuur van het Jazz Station :
  Jean Demannez - President
  Ariane Willems - Gedelegeerde beheerder
  Bertrand Van Hoorebeke - Penningmeester
  Jean-Marie Hacquier - Beheerder
  Pierre Hembise - Beheerder
  Evelyn Gessler - Beheerder
  Patrick Dave - Beheerder
  Marc Van den Hoof - Beheerder
  Martine De Witte - Beheerder
  Luc Delfosse - Beheerder
  Henri Vandenberghe - Beheerder