De Jazz Station Big Band

EEN EXPLOSIEF VERBLIJF!

Deze Big Band, die door het initiatief van Michel Paré en de leden van de groep MP4 (François Decamps, Piet Verbist en Herman Pardon) gevormd werd, werd in oktober 2006 in het Jazz Station opgericht.

Het uitgangpunt was leden van het kwartet en hun vrienden de mogelijkheid te geven om muziek voor grotere groepen te componeren (zoals Dave Holland, met zijn kwintet en de Big Band), dit in de geest van de New York clubs, zoals de Village Vanguard en anderen, door een keer per maand in een jazzclub op te treden. Al tien jaar ontvangt het team van het Jazz Station de JSBB, waardoor de groep een originele en unieke stijl heeft kunnen ontwikkelen.

Vroeger vond de vergadering plaats op elke eerste donderdag van de maand, tot juni 2011. Nadien werd het te moeilijk om de verschillende agenda’s van de musici (14!) te combineren en nu geven ze hun concert om de twee maanden, op de eerste donderdag.

Deze Big Band blijft een reputatie opbouwen buiten de muren van het Jazz Station. Bij elk concert is een breed en enthousiast publiek van de partij om naar hen te luisteren. Ze zijn momenteel hun tweede album, na hun eerst in 2011, aan het maken. De kern van de band blijft dezelfde maar evolueert in functie van de projecten en van de periodes. Meerdere thematische repertoires worden opgezet. Er dient op te worden gewezen dat Chrystel Wautier de Band regelmatig begeleidt.

Sinds 2012 vernieuwt de Big Band zijn muzikaal repertoire en brengt ieder lid nieuwe composities, wat het aanzienlijk verbeterd heeft en het publiek wild maakt.

Hun concerten staan vermeld op onze agenda.

Stéphane Mercier staat nu aan het hoofd van de Jazz Station Big Band, ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de band!