De Jazz Nights, internationale verenigingen

JAZZ VAN HIER EN ELDERS

Aangezien we onze ruimtes op zo veel mogelijk avonden voor Belgische jazzmen willen bestemmen, en gezien de steeds grotere aanvraag vanuit het buitenland, besloot het team van het Jazz Station in 2011 het maandelijkse programma op Belgische groepen te richten, maar ook een moment te creëren dat gericht is op de jazz “van elders”.

De bedoeling van deze Jazz Nights is te laten ontdekken wat onze buren of gewoon buitenlandse artiesten componeren, en buitenlandse jazzmen gedurende drie dagen te ontvangen.

Naast Nederland, Duistland, Québec en Frankrijk waren de Verenigde Staten het centrale thema van de Jazz Nights in 2012, met Amerikaanse musici en huldes aan de grootste namen. We willen het uitstekende partnerschap onderstrepen met het Goethe Institut van Brussel dat volledig betrokken is bij de German Jazz Nights, en dit vanaf de organisatie van het event tot zijn realisatie en zijn promotie.

In 2013 focusten de Jazz Nights zich op de Scandinavische landen, Duitsland, Canada en Frankrijk. Twee andere cycli richtten zich ook op Spanje en de Tsjechische Republiek, aangezien de akkoorden in 2012 uiteindelijk niet konden gesloten worden.

In 2014 werden Nederland, Luxemburg, Duistland en Canada in het centrum van de Jazz Nights gesteld. Twee nieuwe partners hebben dat jaar aan het avontuur meegedaan : voor de Dutch Jazz Nights, de Nederlandse Ambassade in Brussel. Voor de Luxembourg Jazz Nights, de Ambassade van het Groothertogdom Luxemburg in België en Music:LX (Luxembourg Export Office).

Luxemburg, de Tsjechische Republiek en Duistland waren in de kijker van de editie van 2015. Het event focuste zich ook op de groep Artvark tijdens drie avonden, die een wat bijzondere versie van de Dutch Jazz Nights is.

In 2016 en 2017 hebben we Luxemburg en Duitsland verwelkomd.

In 2018 werkten we opnieuw samen met Duitsland.

In 2019 hebben we Duitsland en Luxemburg ontvangen.

In April 2020 moesten we normaal gezien The Scottish Jazz Nights houden.

In 2021 hebben we Duitsland en Luxemburg verwelkomd.

Om het programma te bekijken, klik hier !