Het Jazz Station

Vijftien jaar na haar creatie kunnen we zeggen dat het Jazz Station boordevol initiatieven en projecten zit! Deze plek is immers veel meer dan een “klassieke” Jazz club.

Dankzij haar designinterieur biedt de club aan een steeds talrijker publiek een nieuwe manier aan om de jazzmuziek te beleven. Naast de concerten die ze het hele jaar organiseert, ontvangt dit Jazzhuis tentoonstellingen, artiestenverblijven, festivals, cursussen, muziekconferenties, maar ook openbare repetities en aperitiefconcerten. Kortom, de Jazz is op ieder moment omnipresent.

Gevestigd in een oud station dat volledig gerenoveerd is, is het Jazz Station een levend centrum dat helemaal gericht is op jazz. Hier kan iedereen zijn geluk vinden: muziekliefhebbers, nieuwsgierigen, muzikanten en allen die, door hun kunst uit te oefenen, de wereld van deze honderdjarige muziek willen ontdekken.

Het Jazz Station is een gezellige ruimte waar het respect van de musici en het publiek op de eerste plaats komt. Het geeft altijd voorrang aan de muzikale kwaliteit.

Met een gevarieerd programma dat de grenzen tussen de disciplines en de muziekgenres vervaagt, levert het team van Jazz-station voortdurend inspanningen om een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

Het Jazz station wordt nu meer dan ooit beschouwd als een referentieplaats voor jazz in België.