La Chambre Verte

Al wie van muziek houdt, herinnert zich wel enkele magische concerten, van die betoverende, ontroerende, onthutsende ervaringen die je leven hebben veranderd. ‘La Chambre Verte’ nodigt u uit op wat voorafgaat aan zo’n uniek moment : samen met een artiest die dadelijk het poium zal opstappen de laatste minuten meemaken die aan z’n optreden voorafgaan.

‘La Chambre Verte’ is een enkele reis naar het podium, voor een onderdompeling in een live optreden. Het woord vooraf bij een concert, de voorbereiding van een creatie, en de droom die daarbij hoort. Het is een radiofonische reis die, zoals een vertelling, een soort mozaiek is van fragmentjes uit in de intimiteit van een artiestenloge gevoerde gesprekken, van wat er backstage nog gezegd wordt en van wat er door de musici nog even ingeoefend of gerepeteerd wordt.

‘La Chambre Verte’ is een radioprogramma in de eerste persoon enkelvoud : een artiest die een podium ontdekt, en zich backstage blootgeeft – waaraan hij denkt, hoe hij z’n intrument stemt, nog wat oefent, twijfelt, zich inbeeldt en al herinnert wat misschien wel z’n mooiste concert wordt.

Directors :
Bastien Paternotte - Vincent Dascotte
Foto’s: http://www.arnaudghys.be/
Mengen: Paul Vanabelle
Afbeeldingen: Julie Flam

Een productie Play Misty prod.