B2 feat. Michel Seba (Benoît Vanderstraeten, François Garny & Michel Seba)

Het Jazz Station viert eind september haar 15e verjaardag. Een bijzonder jubileum gezien de actualiteit. Het Jazz Station wilde dus graag een beeld schetsen van wat de kern van haar programmatie is. Deze mini-reeks concerten roept dan ook het DNA van de zaal op: organische, nieuwsgierige en onbevangen muziek. Uitgaande van het principe dat er evenveel definities van jazz zijn als van jazz(wo)men, hebben deze dertigtal artiesten, gekozen uit zoveel anderen, de geschiedenis van de jazz scene gemarkeerd. Op hun eigen manier vertegenwoordigen deze artiesten een eigentijdse kijk op jazz, die het Jazz Station dagelijks verdedigt. Bevestigde artiesten of nieuwkomers om op de voet te volgen, cross-overs of nieuwe inzichten, reizende of intieme zielen, deze mannen en vrouwen van hier of elders omvatten in onze ogen waar het voor het Jazz Station om gaat.

B2 feat. Michel Seba (Benoît Vanderstraeten, François Garny & Michel Seba)

Deze buitengewone formule werd gecreëerd in een kleine atypische kamer in Rixensart (Din’l’Fosse). François Garny, leider van Slang, een uitstekende bassist, kreeg een nieuw concept aangeboden: een concert met drie bassen. De uitdaging is gelijk aan het talent van de drie musketiers die voor de gelegenheid werden samengebracht: Benoît Vanderstraeten en Sam Gerstmans vervolledigen dit drieluik op hoog niveau. De ontmoeting is perfect, helder, evident.
De muziek is multidirectioneel, hun taal levendig, met gevarieerde bronnen en accenten. Er komt energie uit rock, geluiden uit India, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes, maar ook uit dub en jungle. Het is deze stilistische diversiteit die de groep in leven heeft gehouden en we blijven ons verbazen over deze vitaliteit.
Michel Seba maakt ook deel uit van de groep, onnavolgbaar op slagwerk. Ze laten het veld open voor trance. De muziek golft, beweegt, springt en danst op het ritme van improvisaties, soms energiek, soms hypnotiserend, altijd uitstekend.
Voor deze opname ontmoeten we Francois Garny en Benoit Vanderstraeten voor een B2-editie vergezeld door Michel Seba!

De opnames zijn gemaakt door Les Frères Jambon Production.
Geluid en mastering: Vincent de Bast
Editing : Léo Guillaume en Kostia Pace
Deze 300 minuten aan concerten werden mogelijk gemaakt dankzij de steun van Sabam for Culture, Jazz Brussels & RTBF Auvio !