Flying Nimbus (Lynn Cassiers & Manolo Cabras)

Het Jazz Station viert eind september haar 15e verjaardag. Een bijzonder jubileum gezien de actualiteit. Het Jazz Station wilde dus graag een beeld schetsen van wat de kern van haar programmatie is. Deze mini-reeks concerten roept dan ook het DNA van de zaal op: organische, nieuwsgierige en onbevangen muziek. Uitgaande van het principe dat er evenveel definities van jazz zijn als van jazz(wo)men, hebben deze dertigtal artiesten, gekozen uit zoveel anderen, de geschiedenis van de jazz scene gemarkeerd. Op hun eigen manier vertegenwoordigen deze artiesten een eigentijdse kijk op jazz, die het Jazz Station dagelijks verdedigt. Bevestigde artiesten of nieuwkomers om op de voet te volgen, cross-overs of nieuwe inzichten, reizende of intieme zielen, deze mannen en vrouwen van hier of elders omvatten in onze ogen waar het voor het Jazz Station om gaat.

Flying Nimbus (Lynn Cassiers & Manolo Cabras)

De Belgische zangeres Lynn Cassiers (Tape Cuts Tape, Lilly Joel) en de Italiaanse bassist Manolo Cabras (Erik Vermeulen Trio, Manu Hermia Freet) spelen al bijna 20 jaar samen. Al lange tijd werken ze samen aan verschillende projecten waarvoor ze elk hun eigen ruimte bewaren op het kruispunt van jazz en elektro-akoestische geïmproviseerde muziek. Flying Nimbus’ is de meest intieme versie van deze samenwerking, waarvan de muziek de ruimte baadt in elektronische texturen met stukken van Manolo en Lynn. Doorheen hun repertoire hoort men altijd een verre jazz echo. Een merkwaardige combinatie van elementen, vrij en slim verwerkt in de bijzondere wereld van ’Flying Nimbus’.

De opnames zijn gemaakt door Les Frères Jambon Production.
Geluid en mastering: Vincent de Bast
Editing : Léo Guillaume en Kostia Pace
Deze 300 minuten aan concerten werden mogelijk gemaakt dankzij de steun van Sabam for Culture, Jazz Brussels & RTBF Auvio !