Launch evening ’Jazz in Belgium’

De website Jazz in Belgium, die 25 jaar geleden in het leven is geroepen en gewijd is aan de jazzcommunity in België, heeft een grondige facelift gekregen. De tool is niet alleen beschikbaar in drie talen, voortaan wordt de content ook mee aangeleverd door de verschillende actoren en is de website voor iedereen onvoorwaardelijk toegankelijk. Na de officiële voorstelling zal deze soirée waarmee we de aftrap van het seizoen geven worden voortgezet met twee eclectische concerten die u de Belgische jazz zullen laten (her)ontdekken.

  • 19u-19u30 Welkomstdrankje
  • 19u30-20u Presentatie van de Jazz in Belgium website
  • 20u30-21u30 Ben Sluijs quartet

Ben Sluijs - altsaxofoon, fluit / Bram De Looze - piano / Lennart Heyndels - contrabas / Dré Pallemaerts - drums

Saxofonist Ben Sluijs is ontegensprekelijk een van de grote namen van de jazzscene in België. Hij is een onvermoeibaar muzikant en verrast met zijn krachtige en lyrische spel. Zijn nieuwe werk is zowel geruststellend als mysterieus. Het is opgebouwd uit heldere melodieën en harmonieën die nu eens rijk en dan weer sober zijn, en laat verrassende invloeden horen. Zijn repertoire opent aldoor nieuwe deuren die uitgeven op nieuwe vrijheden en verhalen.

  • 22h-23h Yôkaï

Fred Becker - saxofoon / Eric Bribosia - keyboards / Yannick Dupont - drums, keyboards / Louis Evrard - drums / Axel Gilain - elektrische bas / Jordi Grognard - saxofoon, klarinet / Clément Nourry - elektrische gitaar / Ivan Tirtiaux - elektrische gitaar

Yôkaï breekt door alle stilistische grenzen heen, en de muziek van het achttal baadt in elektronische en cinematografische sferen. Yôkaï is moeilijk in een hokje onder te brengen. In het universum waarin de groep zich begeeft, versmelt een hedendaagse jazzstijl met de soundtracks van Ennio Morricone en François de Roubaix. En dat alles wordt afgewerkt met een toets van analoge-synthesizermuziek en psychedelische rock. Hun liveperformances, die altijd uniek en organisch zijn, beklijven, verenigen en zetten de toehoorder ertoe aan om zowel hun innerlijk te verkennen als te dansen.

Pay What You Can (betaal wat je kunt)