Natacha Wuyts & Matthieu de Wit Duo

Het Jazz Station viert eind september haar 15e verjaardag. Een bijzonder jubileum gezien de actualiteit. Het Jazz Station wilde dus graag een beeld schetsen van wat de kern van haar programmatie is. Deze mini-reeks concerten roept dan ook het DNA van de zaal op: organische, nieuwsgierige en onbevangen muziek. Uitgaande van het principe dat er evenveel definities van jazz zijn als van jazz(wo)men, hebben deze dertigtal artiesten, gekozen uit zoveel anderen, de geschiedenis van de jazz scene gemarkeerd. Op hun eigen manier vertegenwoordigen deze artiesten een eigentijdse kijk op jazz, die het Jazz Station dagelijks verdedigt. Bevestigde artiesten of nieuwkomers om op de voet te volgen, cross-overs of nieuwe inzichten, reizende of intieme zielen, deze mannen en vrouwen van hier of elders omvatten in onze ogen waar het voor het Jazz Station om gaat.

Natacha Wuyts & Matthieu de Wit Duo

Natasha komt uit een familie van muzikanten. Ze begon met muziek als autodidact en ontwikkelde al snel een liefde en passie voor het podium. Na haar studie Beeldende Kunst ging ze drie jaar lang naar de Antwerpse Jazz Studio waar ze zang en piano studeerde. Gepassioneerd en altijd enthousiast ontsteekt Natacha bij elk van haar optredens het podium. Ze biedt haar publiek een onmiskenbaar gevoel voor ritme in combinatie met een onverbiddelijke scat-techniek.
Mathieu De Wit begon op 6-jarige leeftijd met de klassieke piano. Op 18-jarige leeftijd kwam hij ook in de Jazz Studio terecht waar hij 2 jaar jazztraining volgde bij de pianisten Ewout Pierreux en Jeremy Calbert. Vervolgens vervolgde hij zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en vervolgens aan het Lemmensinstituut in Leuven. Sinds het begin van zijn carrière heeft Mathieu deelgenomen aan vele muzikale projecten: Oscar Trio en Quintet, Symmetrio, Radicant, Julien Fraipont Quintet, Belch Quartet, Sack O’Woe.
Deze twee muzikanten, die al jaren gewend zijn om samen te spelen, hebben in de loop der tijd een zeer sterke band en een onvergelijkbare compliciteit opgebouwd. Op het Jazz Station zijn ze ook vaste klanten, want Natacha is de coördinator van onze Singers Nights en Mathieu is de pianist. Samen en dankzij hun professionaliteit laten ze de amateurzangers genieten van een jazzscene in de beste omstandigheden.

De opnames zijn gemaakt door Les Frères Jambon Production.
Geluid en mastering: Vincent de Bast
Editing : Léo Guillaume en Kostia Pace
Deze 300 minuten aan concerten werden mogelijk gemaakt dankzij de steun van Sabam for Culture, Jazz Brussels & RTBF Auvio !