Nicolas Kummert & Igor Gehenot Duo

Het Jazz Station viert eind september haar 15e verjaardag. Een bijzonder jubileum gezien de actualiteit. Het Jazz Station wilde dus graag een beeld schetsen van wat de kern van haar programmatie is. Deze mini-reeks concerten roept dan ook het DNA van de zaal op: organische, nieuwsgierige en onbevangen muziek. Uitgaande van het principe dat er evenveel definities van jazz zijn als van jazz(wo)men, hebben deze dertigtal artiesten, gekozen uit zoveel anderen, de geschiedenis van de jazz scene gemarkeerd. Op hun eigen manier vertegenwoordigen deze artiesten een eigentijdse kijk op jazz, die het Jazz Station dagelijks verdedigt. Bevestigde artiesten of nieuwkomers om op de voet te volgen, cross-overs of nieuwe inzichten, reizende of intieme zielen, deze mannen en vrouwen van hier of elders omvatten in onze ogen waar het voor het Jazz Station om gaat.

Nicolas Kummert & Igor Gehenot Duo

Igor Gehenot ontdekt de piano op 6-jarige leeftijd en begint op 13-jarige leeftijd jazz te spelen. In 2009 schrijft hij zich in aan het Conservatorium van Brussel waar hij les krijgt van Eric Legnini. Vandaag heeft Igor, met drie albums op zijn naam, al talrijke prijzen gewonnen (Jazz Artist of the Year van Wallonie-Bruxelles-Musiques, dubbele nominatie op de Octaves de la musique in de categorie jazz). Hij trad op in vele prestigieuze festivals (Jazz à Vienne, Gent Jazz Festival, EuroJazz Festival (Mexico City), Gaume Jazz Festival, EUJAZZ in Santiago (Chili), London Jazz Festival, Dinant Jazz Nights, ...).
Nicolas Kummert, saxofonist, zanger en componist, heeft altijd blijk gegeven van een onophoudelijk eclecticisme. Sinds enkele jaren verveelvoudigt hij projecten (Drifter, Yves Peeters Group, Qu4tre, Pierre van Dormael, La Diversité, etc.). Hij heeft al meer dan 30 opnames op zij actief (als leider en sideman) en heeft in meer dan 40 verschillende landen opgetreden.
De twee muzikanten stellen een unieke improvisatie voor op het podium van het Jazz Station.

De opnames zijn gemaakt door Les Frères Jambon Production.
Geluid en mastering: Vincent de Bast
Editing : Léo Guillaume en Kostia Pace
Deze 300 minuten aan concerten werden mogelijk gemaakt dankzij de steun van Sabam for Culture, Jazz Brussels & RTBF Auvio !