OUT OF THE BOX

AT LA TRICOTERIE

Ons team is al even aan het nadenken over hoe we onze veilige cocon kunnen verlaten zonder in de verleidelijke ‘we brengen de jazz ook op andere plekken’-val te lopen. We willen graag nieuwe wegen inslaan en ons werkterrein voorbij de grenzen van de conventionele jazz uitbreiden. Vandaar dat we de zoveelste uitdaging aangaan : ter gelegenheid van de zomer- en winterzonnewende organiseren we een festival, met ‘loslaten’ als centraal thema. En dan kunnen we natuurlijk niet anders dan zelf het goede voorbeeld te geven. Vanaf juni brengt Jazz Station een reeks soirees die gewijd zijn aan het clubben en vooral inzetten op instrumentals. Maar het zou natuurlijk wat te makkelijk zijn om u alleen maar een reden om te feesten te geven.
Laten we eerlijk wezen : de jazz moet stevige obstakels overwinnen. Zo is het jazzmilieu gebaseerd op openheid, maar tegelijkertijd is het overwegend blank en mannelijk. Het wordt als elitair, maar ook weer niet helemaal, beschouwd. Het heet oud te zijn terwijl het dat niet is, en het zou cerebraal zijn terwijl het ook zeer organisch is. Ons team wil de stereotypen rond ons milieu en onze cocon slopen, komaf maken met de vooroordelen en ons uit onze comfortzone halen. Daartoe willen we wegen inslaan die afwijken van de paden die we met onze gebruikelijke programmatie bewandelen. Onze ambitie bestaat erin om, met behulp van improvisatie, trance en lichamelijkheid, en muziek en dans, inclusieve en experimentele, maar bovenal feestelijke, evenementen te organiseren.
Een explosieve cocktail van performances, jams, liveconcerten en workshops die gewijd zijn aan het loslaten : de dans en het lichaam staan centraal, in een vrije, veilige en inclusieve sfeer en met veel aandacht voor het ritme van elke individuele deelnemer. Deze soiree vormt de aftrap voor een reeks evenementen rond tal van al dan niet geïmproviseerde expressievormen.
De hele avond lang wisselen zoet, rauw, gesuikerd, pikant en onbewerkt elkaar af, maar aldoor is het genieten van de crème de la crème !

/ !\ This festival will be held at La Tricoterie !
Rue Théodore Verhaegen 158, 1060 Bruxelles

Dag
Workshop 1
dance & improvisation / contemporary

Workshop 2
letting go, contact, eroticism

Workshop 3
acoustic & electronic music, what’s at stake ?

Avond

21.00 - 00.00
Jam’O’Gist clubbing edition
+ queer & dance performances

00.00 - 01.00
Arthur Hnatek ’SWIMS’ - live

01.00 - 02.00
Dandee - live

02.00 - 04.00
Mab’ish - dj set

Entre 2€ et 12€ (test your luck / cash only !)

  • FESTIVAL
  • Du 22 juin à 21h00 au 23 juin à 04h00