Ontdek de nieuwe tentoonstelling van Herb Cells !

Jazzpresso Ristretto IX : illustraties met koffie en Oost-Indische inkt door Herb Cells
voor River Jazz festival

Schermcultuur en andere prioriteiten, verhinderden Herbert Celis (Herb Cells) sinds 2015 in aanraking te komen met ware materie; nl. pen, inkt en aquarelpapier (aan koffie daarentegen, bleef hij al die jaren wel trouw ...).
Vandaag zet hij de traditie graag terug voort van verf door koffie en Oost-Indische inkt te vervangen op papier met een techniek verwant aan het aquarelleren.
In deze reeds negende reeks van cafeïnerijke karikaturen « JazzPresso Ristretto », geeft hij gestalte wat jazz bij hem opwekt. Vaak lijkt de ruimte te beperkt voor de soms grenzeloze extase, wat een claustrofobische spanning opwekt in zijn werken.
Hoofdthema is de (jazz)muzikantE, nog steeds in de minderheid onder de spotlights. Tijdens zijn drievoudige tentoonstelling antwoordt hij er op zijn manier op en op papier. Zijn tekeningen van de editie 2015 liggen wellicht nog vers in het geheugen.

Herb is afkomstig uit Hasselt, tekent sinds zijn zesde, heeft een diploma meester in animatiefilmkunst op zak, en richtte in 2012 Naff label & management op. Hij toerde als lyricist / guest mc met meerdere groepen. Zijn huidige band heet @fokkop.era en is een experimentele hip hop live band met veel stijlinvloeden.

River Jazz Festival heeft plaats in drie concertzalen = Drievoudige expo !
Ontdek het werk van Herb Cells in de Jazz Station, Espace Senghor en het Marnitheater tijdens River Jazz festival 2022 en daarna tot 22 januari.
Welkom op de VERNISSAGE op donderdag 24 november om 18:00 in Théâtre MARNI, tevens de officiële opening van het festival.