Sal La Rocca Quartet

Saint-Jazz Festival

Sal La Rocca - contrabas / Jeroen Van Herzeele – tenor- en sopraansax / Pascal Mohy - piano / Lieven Venken – drums

Sal La Rocca z’n nieuwe album ademt de groove en de vrijheid. Meeslepende moderne jazz met een avant-garde kantje. Waals en Vlaams, Belgisch en Italiaans, een kwartet met een meervoudige identiteit. De autodidact Sal LaRocca is een van de meest gevraagde bassisten in dit land en al dertig jaar begeleidt hij overal in Europa vermaarde musici: Toots, Philip Catherine, Steve Grossman, Lee Konitz … Vorig jaar nam hij z’n derde album op als leader. Het heet ‘Shifted’ en vanavond kunt u er kennis mee maken.
Het is een enigszins ambivalent project: Vlaamse en Waalse jazzmen samen, plus de ogenschijnlijke tegenstelling tussen traditie en avant-garde. Jeroen en Lieven zorgen voor onverwachte sonoriteiten en kleuren, Sal en Pascal blijven dichter bij de traditie maar sluiten zich niet af voor wat daar buiten valt. Muziek die gekarakteriseerd wordt door haar openheid, die verbaast en verrast, en die een groove gaande houdt die herinnert aan de hard bop van de jaren ’60.

http://www.sallarocca.com/

8€ voor de volledige avond (Sal La Rocca Quartet + Yotam Silberstein Quartet). Om uw tickets te reserveren, kunt u ons een e-mail sturen of rechtstreeks naar ons kantoor komen met contant geld.