La Chambre Verte

Tweemaandelijkse podcast onder leiding van Bastien Paternotte en Vincent Dascotte.

Een jazzmuzikant, vlak voordat hij het podium op gaat.

La Chambre Verte ontmoet een artiest die live zal optreden. Als een voorwoord van een concert is deze radioreis als een mozaïek samengesteld uit stukjes geheime gesprekken in het intieme comfort van een kleedkamer, uitwisselingen in de gangen van de backstage of het luisteren naar muziek die in de repetitie wordt verfijnd.

Elke muziekliefhebber bewaart de herinnering aan enkele magische concerten, aan de concerten die je betoveren, ontroeren of transformeren. La Chambre Verte nodigt u uit voor wat voorafgaat aan dit langverwachte moment van genade : een afspraak voor het concert om deze laatste bijzondere momenten te beleven naast de muzikant die de planken zal betreden en zal proberen de scène in vuur en vlam te steken.

La Chambre Verte is een reisvoorstel, een ticket voor een ontmoeting met een artiest die live zal optreden. Het is het voorwoord van een concert, het uitgangspunt van de creatie, een tijd om te dagdromen. Als een narratief verhaal is deze radioreis als een mozaïek samengesteld uit stukjes geheime gesprekken in het intieme comfort van een kleedkamer, uitwisselingen in de gangen van de backstage of het luisteren naar muziek die in de repetities wordt verfijnd.

La Chambre Verte is een first-person radioshow, die van de muzikant die het podium ontdekt en de backstage ontdekt : hij denkt, beaamt, herhaalt, twijfelt, verbeeldt, herinnert zich misschien wel zijn beste concert.

Bestuurders : Bastien Paternotte - Vincent Dascotte
Foto’s : Arnaud Ghys
Mix : Paul Vanabelle
Grafisch ontwerp : Julie Flam

Een productie van Play Misty prod.