Alexandre Cavaliere Almadav Project

River Jazz Night

Alexandre Cavaliere - viool / Casimir Liberski - piano / Stéphane Galland - drums / Janos Bruneel - contrabas

Als er al één datum is die u tijdens dit festival absoluut moet prikken, dan is het deze wel, want River Jazz Night werpt zich op als een soort rode draad van deze veertiendaagse. Tijdens deze unieke avond vergast een muzikant(e), die we er met zorg hebben uitgekozen, ons op liefst drie verschillende concerten, en dat op elk van de partnerlocaties van het Festival. En aan wie kunnen we dat huzarenstukje beter toevertrouwen dan aan de onvermijdelijke violist Alexandre Cavaliere?
Als kind maakt hij via de band van zijn vader kennis met het ritme, en algauw begon hij geregeld te repeteren op de piano, de drums en de viool. Met dat laatste instrument kan hij zijn grote muzikale gevoeligheid, zijn improvisatietalent en zijn gevoel voor ritme het best tot uitdrukking brengen. Hij werd in slaap gewiegd met de melodieën van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli, en zo kwam hij haast als vanzelf bij de swing terecht. Toen hij amper 12 was, maakte hij kennis met Didier Lockwood en Babik Reinhardt en kende zijn carrière meteen een vliegende start. En van het een kwam het ander. De virtuoos heeft zijn beloften ingelost en rijgt de successen aan elkaar!

Slotconcert van het River Jazz Festival.

12€ concert in het JS / 25€ night pass (JS + Senghor + Marni). Reserveren sterk aanbevolen via onze online ticket office.