Basile Rahola Quartet « Moments »

Release Party!

Basile Rahola - contrabas, composities / Julien Cuvelier - saxofoon / Wajdi Riahi - piano / Pierre Hurty - drums

De recent in België aangekomen contrabassist Basile Rahola presenteert het nieuwe kwartet dat hij vormt met drie uitzonderlijke muzikanten van de Belgische jazzscène. De Franse eclectische drummer Pierre Hurty, de jonge talentvolle Belgische saxofonist Julien Cuvelier en zijn handlanger van altijd, Wajdi Riahi, de - zowel op de Belgische als op de Tunesische scène - buitengewoon creatieve Tunesische pianist met wie hij optreedt in het kader van zijn trio (Baz Trio).
Speciaal voor dit project creëerde Basile een gloednieuw repertoire, zich grotendeels baserend op zijn emoties van de laatste jaren, zowel vanuit persoonlijk als vanuit universeel standpunt. Daarnaast laat hij zich ook inspireren door ontmoetingen en reizen uit het verleden. Dit kwartet brengt jazz die de dynamieken tot het uiterste drijft door middel van een uitgebreide waaier aan nuances, zonder hierbij het belangrijke basisprincipe van de oprechtheid en spontaneïteit van het muzikale discours uit het oog te verliezen. De vier muzikanten, die net hun eerste album opnamen bij het prestigieuze label Fresh Sound New Talent, onthullen tijdens dit concert, in het gezelschap van twee gasten en topmuzikanten (Octavio Hernández en Claudio Jr De Rosa), de inhoud van dit beloftevolle opus.

Geproduceerd met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Visit Brussels.

Concert georganiseerd als onderdeel van het River Jazz Festival.

15€ volle prijs / 12€ leden, werkzoekenden, studenten.
Reserveren via ons online ticketbureau.
De recentste door de overheid genomen maatregelen n.a.v. de covidpandemie nopen ons ertoe vanaf 1 oktober 2021 te vragen dat alle bezoekers van Jazz Station ouder dan zestien bij de inkom een Covid Safe Ticket voorleggen.