Jazz Station Big Band + François Decamps (solo)

Stéphane Mercier : altsax, dwarsfluit, artistiek leider / Daniel Stokart : alt- en sopraansax, dwarsfluit en alt / Steven Delannoye : tenorsax, basklarinet / Hanne De Backer : baritonsax / Loïc Dumoulin : trompet, bugel / Pauline Leblond : trompet, bugel / Jean-Paul Estiévenart : trompet, bugel / Nathan Surquin : trombone / David de Vrieze : trombone / Robrecht Lasoen : bastrombone / François Decamps : gitaar / Vincent Bruyninckx : piano / Boris Schmidt : contrabas / Toon Van Dionant : drums

Sinds september 2023 biedt de Jazz Station Big Band u een nieuwe formule “2 zalen – 2 concerten” aan.

 Van 19.00 tot 19.45 uur “Carte blanche à François Decamps” dat zal plaatsvinden in de salons van Maison Autrique, Haechtsteenweg 266 in Schaarbeek.

 20.30 uur Jazz Station Big Band (Dit concert vindt plaats in het Jazz Station)

Als een sterke waarde op de nationale en internationale muziekscène is de Jazz Station Big Band in de loop der jaren een vast onderdeel geworden van het Brusselse culturele leven. Deze hechte groep van gepassioneerde professionals werd geprezen door pers en collega’s en bracht verschillende albums uit op labels als Igloo en Hypnote Records, en binnenkort ook op Step By Records.
Hun maandelijkse residentie, nu al gedurende bijna twintig jaar in de Jazz Station, is een unicum in België. Maar dat is niet alles : talrijke festivals en externe podia engageerden de big band, die van de gelegenheid gebruik maakte om samen te werken met enkele uitzonderlijke gasten. Van Dinant tot Dubai hebben ze mensen als Kenny Werner, Grégoire Maret, Jason Rebello, Emil Viklicky en David Linx met veel verve begeleidt. Het lijkt er op dat de groep, die artistiek volwassen is geworden, nog maar aan het begin van haar geschiedenis staat. Hun geluid is nu immers onmiddellijk herkenbaar, niet alleen dankzij de alchemie tussen de muzikanten, die worden beschouwd als het neusje van de zalm in Europa, maar ook dankzij hun arrangeurs. Vergis u niet : ook al geeft deze big band de indruk van een Belgische lichtheid, verfijning en diepe emotie zijn altijd inherent aan hun muziek. De subtiele, doch energievolle Jazz Station Big Band is klaar om zich kenbaar te maken bij een nog groter publiek.

9€ voor het concert in Maison Autrique

15€/10€/9€ voor het concert in het Jazz Station

19€ voor de gecombineerde pass (Maison Autrique + Jazz Station)

Reserveren wordt sterk aanbevolen via ons online ticketkantoor.