Jazz Station Big Band plays Mingus // SOLD OUT

Stéphane Mercier - altsax, fluit, art direction / Daniel Stokart - altsax, sopraan, fluit en altfluit / Steven Delannoye - tenorsax / Vincent Brijs - baritonsax / Loïc Dumoulin, Pauline Leblond, Jean-Paul Estiévenart - trompet, bugel / Peter Delannoye, David Devrieze - trombone / Bart De Lausnay - bas trombone / François Decamps - elektrische gitaar / Vincent Bruyninckx - piano / Boris Schmidt - contrabas / Toon Van Dionant - drums

De Jazz Station Big Band resideert al sedert 2006 in Jazz Station. Met z’n heel eigen sound en z’n repertoire van zowel originals als moderne standards is het orkest intussen een vaste waarde op de vaderlandse jazzscene. De JSBB bestaat uit 13 uitzonderlijke solisten waarvan sommigen ook begaafde arrangeurs zijn. Als onderdeel van dit festival zullen ze briljant terugkomen op het repertoire van de grote Charles Mingus.

Zegt Antonio Sanchez (drummer van de Pat Metheny Group, componist/uitvoerder van de soundtrack van de herhaaldelijk bekroonde film ‘Birdman’) :
“De JSBB is ongetwijfeld een van de beloftevolste Europese big bands. De schriftuur is intelligent en ambitieus, de arrangementen hebben diepgang en zijn zinvol. De aandacht van de toehoorders wordt gaande gehouden door het vernuftig gebruik van oneven maatsoorten, maatwisselingen en vrije improvisatie, maar tegelijk ook door het sterk lyrische karakter en de eenvoudige schoonheid van de muziek. Een kwalitatief hoogstaand album van een orkest met onbeperkte mogelijkheden.”

SOLD OUT