Laniakea (Jeroen Van Herzeele & Nicolas Chkifi)

Het Jazz Station viert eind september haar 15e verjaardag. Een bijzonder jubileum gezien de actualiteit. Het Jazz Station wilde dus graag een beeld schetsen van wat de kern van haar programmatie is. Deze mini-reeks concerten roept dan ook het DNA van de zaal op : organische, nieuwsgierige en onbevangen muziek. Uitgaande van het principe dat er evenveel definities van jazz zijn als van jazz(wo)men, hebben deze dertigtal artiesten, gekozen uit zoveel anderen, de geschiedenis van de jazz scene gemarkeerd. Op hun eigen manier vertegenwoordigen deze artiesten een eigentijdse kijk op jazz, die het Jazz Station dagelijks verdedigt. Bevestigde artiesten of nieuwkomers om op de voet te volgen, cross-overs of nieuwe inzichten, reizende of intieme zielen, deze mannen en vrouwen van hier of elders omvatten in onze ogen waar het voor het Jazz Station om gaat.

Laniakea (Jeroen Van Herzeele & Nicolas Chkifi)

LANIAKEA is Jeroen van Herzeele op tenor, sopraansax, modulaire synths en Nicolas Chkifi op drums. Ze drinken hemelse Chinese thee, praten over yoga, kung-fu en er wordt gelachen. Ze lopen naar beneden, maken verbinding, luisteren en spelen ! Laniakea is een Hawaiiaans woord dat "immense hemel" betekent. Het is een supercluster van sterrenstelsels. Dit inspireert hen voor hun instant composities.

De opnames zijn gemaakt door Les Frères Jambon Production.
Geluid en mastering : Vincent de Bast
Editing : Léo Guillaume en Kostia Pace
Deze 300 minuten aan concerten werden mogelijk gemaakt dankzij de steun van Sabam for Culture, Jazz Brussels & RTBF Auvio !