Lorenzo Di Maio, Dries Laheye & Antoine Pierre

Het Jazz Station viert eind september haar 15e verjaardag. Een bijzonder jubileum gezien de actualiteit. Het Jazz Station wilde dus graag een beeld schetsen van wat de kern van haar programmatie is. Deze mini-reeks concerten roept dan ook het DNA van de zaal op : organische, nieuwsgierige en onbevangen muziek. Uitgaande van het principe dat er evenveel definities van jazz zijn als van jazz(wo)men, hebben deze dertigtal artiesten, gekozen uit zoveel anderen, de geschiedenis van de jazz scene gemarkeerd. Op hun eigen manier vertegenwoordigen deze artiesten een eigentijdse kijk op jazz, die het Jazz Station dagelijks verdedigt. Bevestigde artiesten of nieuwkomers om op de voet te volgen, cross-overs of nieuwe inzichten, reizende of intieme zielen, deze mannen en vrouwen van hier of elders omvatten in onze ogen waar het voor het Jazz Station om gaat.

Lorenzo Di Maio, Dries Laheye & Antoine Pierre

De Cubistic Sessions vonden vroeger plaats in de Bravo. Deze sessies werden bedacht door Antoine Pierre. Sinds de sluiting van de Bravo zijn ze nu gevestigd in het Jazz Station. Als een laboratorium is het de bedoeling om bij elk concert nieuwe buitenlandse persoonlijkheden te verenigen rond de composities van Antoine. Een unieke ervaring dus, en in constante evolutie ! Voor dit specifieke concert is het onmogelijk om een buitenlandse artiest uit te nodigen, dus wordt de formule gereduceerd tot een trio. De energie blijft intact en lokt een explosieve en vastberaden rock encounter uit !

De opnames zijn gemaakt door Les Frères Jambon Production.
Geluid en mastering : Vincent de Bast
Editing : Léo Guillaume en Kostia Pace
Deze 300 minuten aan concerten werden mogelijk gemaakt dankzij de steun van Sabam for Culture, Jazz Brussels & RTBF Auvio !