Masterclass en concert – Antoine Pierre en het Koninklijk Conservatorium Brussel

Antoine Pierre Urbex Quintet

Antoine Pierre - drums / Jean-Paul Estiévenart - trompet / Bert Cools - gitaar, électronics / Bram De Looze - piano / Félix Zurstrassen – elektrische bas

Antoine Pierre begon drums te spelen toen hij twaalf was. Op z’n achttiende, in 2010, gaat hij deel uitmaken van de groep van gitarist Philip Catherine met wie hij zowat overal in Europa en ook buiten Europa optreedt. In 2014 wordt hij lid van TaxiWars, een nieuwe groep rond vocalist Tom Barman waarvan voorts ook saxofonist Robin Verheyen en bassist Nic Thys deel uitmaken. TaxiWars is een internationaal succes, heeft intussen twee albums uit en een derde in de maak. Na z’n studie aan het KCB vestigt Antoine zich in 2014 in New York om zich daar op de lokale jazzscene te vervolmaken. In 2016 verschijnt op Igloo z’n eerste eigen album ‘Urbex’. Hij componeert hiervoor een nieuw repertoire dat hij arrangeert voor een octet met een op z’n minst curieus te noemen bezetting: drie blazers, drums, percussie, piano, elektrische gitaar en elektrische bas.
Behalve in z’n eigen ensemble musiceert Antoine Pierre ook als sideman in diverse groepen en met diverse artiesten met internationale faam: Philip Catherine, Joshua Redman, Enrico Pieranunzi, Didier Lockwood, Jacky Terrasson, Stéphane Belmondo, Logan Richardson, Perico Sambeat, Ben Wendel,... Dezer dagen is hij vooral te horen in het trio van Jean-Paul Estiévenart, bij TaxiWars, in het kwartet van Philip Catherine, in het trio van Fékix Zurstrassen, in het Veronika Harcsa/Balint Gyemant kwartet en bij het LG Jazz Collective.
Antoine Pierre komt in Jazz Station z’n ervaring en kennis graag delen met de leerlingen van het KCB en met alle nieuwsgierige melomanen en jazzliefhebbers.

https://www.antoinepierremusic.com/

Masterclass : 2u- 5u
Concert : 5u

5€ / gratis voor KCB studenten.
Geen reservering nodig. We accepteren geen creditcards.