Natashia Kelly Group + Alain Pierre Solo ft. Etienne Plumer

Double bill

Natashia Kelly Group

Natashia Kelly - vocal / Jan Ghesquière - gitaar / Brice Soniano - contrabas
De muziek van Natashia Kelly sluit aan bij de Ierse ‘sean-nòs’ traditie. De vertolkers van het genre zingen met wat je een ‘kaal’ of misschien rauw stemgeluid zou kunnen noemen, wars van alle zachtheid. De melodie varieert van strofe tot strofe en van vertolking tot vertolking. Bovendien wordt de ‘sean-nòs’ gekenmerkt door ritmische vrijheid.
Met Brice Soniano op bas en Jan Chesquière op elektrische gitaar vormt Natashia een avontuurlijk trio. Hun muziek is open en vrij, minimalistisch, subtiel van coloriet, en heeft evenzeer met wereldmuziek als met jazz en hedendaagse Europese concertmuziek te maken.
Ze wordt gedragen door een ostinato, zoals surfers gedragen worden door de golven. Een concert dat golft en aarzelt tussen stilte en vervoering, tussen a capella improvisatie en abstracte constructie, zonder ooit de poëtische dimensie uit het oog te verliezen.

https://www.natashiakelly.com/

Alain Pierre Solo ft. Etienne Plumer "Sitting in Some Café"

Alain Pierre – 6 en 12-snarige gitaar / Etienne Plumer - percussie, tablas
“Solo improviseren op gitaar is een uitdaging waarop ik al ruim twintig jaar graag inga. Het was nu tijd voor een verdere stap : een solo-opname, zonder begeleiding, zonder kunstgrepen, zonder re-recording. ‘Sitting In Some Café’ kwam uit in november 2018. Het album bevat eigen composities die de sonore mgelijkheden demonstreren van de klassieke gitaar, de acoustische gitaar met zes of twaalf snaren en van de fretless gitaar. Producer van de opname was muzikant en componist Antoine Pierre, en de rode draad van het verhaal is die van ‘het café’, de plek bij uitstek waar mensen elkaar ontmoeten. Dat bood ook de mogelijkheid om m’n muziek te confronteren met fotografie, tekenkunst en literatuur. Bij het album horen inderdaad foto’s van Pascal Ducourant, tekeningen van Leslie Leoni en teksten van Patrick Pierre. Het project is een voortzetting van m’n eerdere werk als componist en acoustisch guitarist, het logische vervolg op m’n album ‘Aaron & Allen’ uit 2016. Tijdens dit concert wil ik m’n nieuwe muziek ten gehore brengen en nog eens de uitdaging aangaan van het live solo-optreden. Voor een paar stukken inviteer ik graag percussionist Etienne Plumer die op tabla’s een typisch Indisch coloriet toevoegt.” (Alain Pierre)

http://www.alainpierre.com/

10€ / 8€ leden, studenten, werkzoekenden.
Geen reservering. Geen creditcards.