Het nieuwe album van de Jazz Station Big Band is nu beschikbaar !

Enkele maanden geleden had de groep een oproep tot donaties gelanceerd om een nieuw album te kunnen maken met de medewerking van harmonicaspeler Grégoire Maret. Zoveel van jullie hadden bijgedragen aan dit geweldige project dat de big band uiteindelijk 130% van het gevraagde bedrag kon inzamelen !

Vandaag is de plaat gemixt, gemasterd, geperst en binnenkort begint de distributie ! Als u had deelgenomen aan de crowdfunding, zou de plaat binnenkort bij u geleverd moeten worden. De officiële release van het album is gepland voor 26 februari.

Je hebt de info gemist en je weet niet over welk project het hier om gaat ?

De Jazz Station Big Band is sinds 2006 een vaste groep op het Jazz Station en is elke eerste donderdag van de maand op ons podium. Deze typisch Belgische groep (want het is polyglot) is een echt platform geworden voor vele acteurs van de Belgische jazzscene die hier gespeeld hebben, maar ook voor grote internationale namen die worden uitgenodigd voor sommige concerten (Jason Rebello, Emil Viclicky, Grégoire Maret,...).

De Jazz Station Big Band kreeg de kans om op het Dinant Jazz Festival (2017) met een echt harmonicagenie te spelen : Grégoire Maret. New-Yorker (Zwitser van oorsprong) en hechte kennis van Toots Thielemans, heeft hij de laatste jaren de fakkel volledig overgenomen. Inderdaad, we zien hem naast de grootste muzikanten (Herbie Hancock, Pat Metheny, Madeleine Peyroux, Stevie Wonder, enz...) de harmonica tot de rang van superieure kunst verheffen ! De samenwerking tussen Grégoire Maret en de Jazz Station Big Band lag voor de hand : zowel de band als de harmonicaspeler stelden originele stukken voor, die door de bandleden werden gearrangeerd.

Een pareltje dat onze rijke discografie aan Belgische jazz zal aanvullen !