Oakstreet Trio (Téo Crommen, Matteo Mazzù & Guillaume Malempré)

Het Jazz Station viert eind september haar 15e verjaardag. Een bijzonder jubileum gezien de actualiteit. Het Jazz Station wilde dus graag een beeld schetsen van wat de kern van haar programmatie is. Deze mini-reeks concerten roept dan ook het DNA van de zaal op : organische, nieuwsgierige en onbevangen muziek. Uitgaande van het principe dat er evenveel definities van jazz zijn als van jazz(wo)men, hebben deze dertigtal artiesten, gekozen uit zoveel anderen, de geschiedenis van de jazz scene gemarkeerd. Op hun eigen manier vertegenwoordigen deze artiesten een eigentijdse kijk op jazz, die het Jazz Station dagelijks verdedigt. Bevestigde artiesten of nieuwkomers om op de voet te volgen, cross-overs of nieuwe inzichten, reizende of intieme zielen, deze mannen en vrouwen van hier of elders omvatten in onze ogen waar het voor het Jazz Station om gaat.

Oakstreet Trio (Téo Crommen, Matteo Mazzù & Guillaume Malempré)

Oakstreet Trio is vooral een vriendschapsverhaal. Drie jonge muzikanten met maar één verlangen : zoveel mogelijk spelen en plezier maken. Na enkele sessies in de zalen van het Koninklijk Conservatorium van Brussel werd hen duidelijk dat deze opleiding serieus genomen moest worden. In de loop der jaren heeft Oakstreet Trio de kans gekregen om deel te nemen aan de finale van de XL Jazz Contest en Imagine Belgium, maar ook om te spelen op het Gaume Jazz Festival, op Jazz in Stavelot, in het Jazz Station en in vele andere clubs in België.
Liefhebbers van jazz, maar ook van folk, rock, hiphop of elektronische muziek, laat Oakstreet Trio de muzikanten toe om zonder enige beperking te verkennen en eerlijke, energieke en gepassioneerde muziek te creëren.

De opnames zijn gemaakt door Les Frères Jambon Production.
Geluid en mastering : Vincent de Bast
Editing : Léo Guillaume en Kostia Pace
Deze 300 minuten aan concerten werden mogelijk gemaakt dankzij de steun van Sabam for Culture, Jazz Brussels & RTBF Auvio !