River Jazz Night - Nicolas Kummert (BE)

River Jazz Festival

Er bestaat geen twijfel over, de Night is voor hem gemaakt. Nicolas Kummert houdt van reizen. Omringd door uitzonderlijke muzikanten en dansers, trekt hij van Reykjavik tot Phnom Penh, via Dakar en Manchester. Zijn innerlijke muziekstroom zal als een vitale ademtocht hart, longen en buik verbinden… De hele nacht lang krijgt hij gezelschap van dansers.

LE COEUR
18:00 Jazz Station

Nicolas baseerde zich voor de composities van dit trio op hartkloppingen en andere menselijke geluiden. De drie improvisatoren van dit allesbehalve banale project presenteren ons dan ook hun interpretatie van onze innerlijke muziek. Elk instrument levert met zijn eigen stem en elan een bijdrage aan de poëtische, subtiele en intimistische muziek van het drietal.
Benjamin Sauzereau - gitaar / Thibault Dille - accordeon, elektronisch / Nicolas Kummert - saxofoon

RESPIRE !
20:00 Senghor

Hoe ruimte en stilte vormgeven via muziek en beweging? Nicolas componeert de muziek voor deze uitnodiging tot collectieve improvisatie. Vier muzikanten, vier nationaliteiten en vier culturen zorgen eenstemmig voor vederlichte en sprankelende composities.
Stuart McCallum - gitaar / Borgar Magnason - contrabas / Helge Andreas Norbakken - percussie / Nicolas Kummert - saxofoon

SYM
22:00 Marni BAR

Zich ontspannen en zich laten gaan op obsederende ritmes en pulsaties. Luisteren naar de stem van het lichaam, heen-enweer wiegen en zich bij elke beweging meer en meer laten gaan om uiteindelijk in een trance te geraken. Muziek en dans flirten met elkaar en gaan in elkaar op, ze geven uiting aan wellust, sensualiteit en lichamelijkheid. Deze levenslustige reis wordt … al zwetend afgerond!
Hervé Samb - gitaar / Jasper Van Hulten - drums / Nicolas Kummert - saxofoon

10€ (alleen Jazz Station) / 25€ (pass Jazz Station, Senghor, Marni).
Reserveren sterk aanbevolen.

ALLEEN Jazz Station

PASS (JS, Senghor, Marni)