Sold Out - Jean-Paul Estiévenart Quintet "Strange Bird"

Saint-Jazz Festival

Jean-Paul Estiévenart - trompet, composities / Romain Pilon - gitaar / Nicola Andrioli - piano / Nicolas Thys - contrabas / Antoine Pierre - drums

Sinds 2013 biedt Jean-Paul Estiévenart ons muziek zonder omwegen aan. Hij schreef deze muziek voor zijn trompet/contrabas/drums trio, een minimalistische formatie waarin hij de melodieën alleen draagt. Voor zijn nieuw project wilde hij de luisteraars een ander aspect van zijn vak als componist voorstellen. Hij omringde zich met harmonische instrumenten, met Nicola Andrioli op piano en Romain Pilon op gitaar. Zij zetten het klanklandschap neer waarop Jean-Paul zijn trompet met kracht en finesse kan neerzetten. Voordat ze, op hun beurt, op weg gaan naar bedwelmende solo’s !

De ritmesectie brengt Nicolas Thys en Antoine Pierre (die samen te vinden zijn in TaxiWars en Harcsa/Gyemant kwartet) samen. Ook de symbiose tussen de drummer en de trompettist is vanzelfsprekend (Urbex, Jean-Paul Estiévenart Trio, Lorenzo Di Maio Group, ...). De muziek van het kwintet is weliswaar substantiëler dan die van het trio, maar blijft gekenmerkt door de grote muzikale kwaliteit van Estiévenart : zijn soberheid. De autobiografische stukken van “Strange Bird” zijn een reis in het hart van zijn leven, maar bovenal een uitnodiging om ons over te geven aan de absorberende kracht van onze emoties.

http://www.jeanpaulestievenart.com/

Sold Out !

12€ voor de hele avond.
Reservatie verplicht. Indien u een concert met uw bubbel (max. 5 personen) wenst bij te wonen, dient u samen te reserveren, zodat we de zaal zo goed mogelijk kunnen inrichten. De bubbel moet compleet zijn om toegang te krijgen tot de zaal. Het dragen van een masker is verplicht.